3 handige tips voor de logistieke partners

Zoals je weet is ons motto “samen sta je niet alleen”. Als Nederlanders denken we graag aan onze medemens. Zo wisselen we graag kennis en informatie met elkaar uit en zijn we altijd op zoek naar manieren om het leven wat makkelijker te maken. Ook leuker als dat kan, alleen is dat niet altijd haalbaar. Vandaag zoom ik graag in op 3 handige tips voor de logistieke partners onder ons. Deze branche is echt onmisbaar voor een goede economie in ons land. Daarom sta ik vandaag even stil bij het werk dat jullie doen en wijs ik je op 3 dingen die het misschien toch nog even iets makkelijker maken. 

Tip 1. Houd goed contact met collega’s

Juist in zo’n sector waarbij een groot deel van de werknemers continu aan het rondrijden is, zijn contactmomenten belangrijk. Wij mensen vinden aandacht namelijk van nature prettig. Je hoeft niet overboord te gaan en continue iedereen te spreken en te verzamelen, maar af en toe een goed gesprek of een aanmoedigend woord kan het verschil maken. We willen namelijk allemaal horen dat we ertoe doen. 

Juist bij grotere organisaties is het erg makkelijk om passie voor de zaak te verliezen, omdat je het idee hebt dat je maar een heel klein scharnier bent van het grote geheel. Kortom, aandacht is belangrijk om de juiste motivatie op te wekken. Je kunt op allerlei manieren contact houden met collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfeest, een groot diner of gewoon een werknemersgesprek. 

Tip 2. Het belang van goede spullen

Op de werkvloer van de logistieke sector is het natuurlijk uitermate belangrijk dat alles veilig is. Zo moet je niet alleen voldoen aan allerlei veiligheidseisen. Het is ook verstandig om te investeren in goede spullen. Wanneer je de juiste spullen hebt, dan voldoe je vrijwel automatisch aan de voorwaarden. Neem bijvoorbeeld lekbakken. 

Vooral in magazijns moeten de juiste lekbakken gebruikt worden voor de opslag van gevaarlijke vloeistoffen. Bij de betere leveranciers staat duidelijk uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van lekbakken. Bovendien staat er vaak aangegeven voor welke vloeistoffen het geschikt is. Door te investeren in de juiste lekbakken voldoe je aan de eisen en voorkom je in één klap een aantal hoge boetes. 

Tip 3. Zelf problemen oplossen of met ideeën komen

Ten slotte wil ik nog even benadrukken dat creativiteit en vindingrijkheid cruciale onderdelen zijn voor een onderneming die wilt groeien. Dat geldt ook zeker voor logistieke partners. Er zijn vast en zeker dingen waar het personeel tegenaan loopt of waar verbetering in zit. Geef mensen de ruimte om die problemen zelf op te lossen of in ieder geval om met ideeën ter verbetering aan te komen zetten.