Een goede cirkelzaag mag niet ontbreken

Als timmerman of handyman kun je gewoon niet zonder: een goede cirkelzaag. Of je nu kiest voor een cirkelzaag op een zaagtafel of een handcirkelzaag, je kunt er gewoon niet zonder! Een cirkelzaag maakt namelijk dat je perfect recht kunt zagen. Dat is bijvoorbeeld handig als je een vloer gaat leggen, maar ook als je een muurtje maakt van spaanplaat. Een cirkelzaag is voornamelijk geschikt voor hout. Met de verschillende bladen kun je eventueel ook andere materialen zagen. Check voor je begint altijd even of je het goede blad voor deze klus gebruikt. En je controleert natuurlijk even of alles nog heel is.

Kies de cirkelzaag die bij je past

Er zijn veel verschillende merken gereedschap. Waarschijnlijk heb je in de loop der jaren wel een voorkeur ontwikkeld voor een bepaald merk. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets anders op de markt is. Je kijkt dus, voor je een cirkelzaag aanschaft, even heel goed naar de specificaties. Ook de kosten van nieuwe zaagbladen moet je daarin meenemen. Zo kies je precies die handcirkelzaag of zaagtafel die bij jouw klussen past.

Een cirkelzaag bestel je gewoon online

Voor een cirkelzaag hoef je echt niet naar de bouwmarkt of een groothandel in bouwbenodigdheden. Je bestelt ‘m gewoon online. Dan kan je ondertussen door met je klus en hoeft je werk niet onderbroken te worden. De zaag wordt al vanaf € 50,00 gratis bij je gebracht. Of dat nu thuis is of op je werk. Of misschien zelfs op een afhaalpunt. Zo ben je in no time weer in staat om mooi recht te zagen. Want dat krijg je met een decoupeerzaag toch minder mooi voor elkaar.

Tips bij het gebruik van een cirkelzaag

De belangrijkste tip is dat je de cirkelzaag het werk moet laten doen. Door het snel ronddraaiende zaagblad, pakt de zaag zelf het materiaal. Jij hoeft alleen maar te sturen. Als je te hard duwt krijg je lelijke splinters aan de randen. En daar moet je dan weer wat mee. Dat kost extra tijd en is dus gewoon niet nodig. Ook is het altijd belangrijk om jezelf goed te beschermen. Draag een veiligheidsbril tegen opvliegend zaagsel en stof en vergeet niet om je oordoppen in te doen. Ook gebruik je natuurlijk de veiligheidskap op de zaag waarvoor deze bedoeld is. Veiligheid boven alles. Zeker in de bouw en zéker als je zelfstandige zonder personeel bent. Er is er maar één van jou! Als je graag naar muziek luistert en je toch je oordoppen in wilt houden raad ik een Makita bouwradio of een Bosch bouwradio aan.
Cirkelzaag