Net een nieuwbouwhuis gekocht? Hier wat tips!

De huizenmarkt gaat als een dolle en het lijkt wel of er steeds meer en meer nieuwbouwhuizen uit de grond schieten. De economie zit weer in zijn betere fase en dat is te merken, de nieuwbouwhuizen worden namelijk razend snel verkocht. Ben jij trotse eigenaar van een nieuwbouwhuis? In dit blog geven we je een aantal tips over waar jij moet beginnen als je nieuwe huis net is opgeleverd.

Kabels en elektriciteit

Als je huis wordt opgeleverd check je natuurlijk of alles in orde is. Geen scheuren, geen slordige afwerking, etc. Kijk daarna altijd naar hoe je kabels liggen en naar de elektriciteit. Veel nieuwbouwhuizen hebben bijvoorbeeld maar weinig stopcontacten. Vaak is het er maximaal een tot twee per kamer. Voor grote ruimtes is dit natuurlijk veelste weinig. Zorg ervoor dat je dit als eerste voor elkaar hebt voordat je doorgaat met de rest.

Stucen en verven

Stucen gebeurt altijd voordat je gaat verven. Tijdens het stucen wordt er een gipslaag aangebracht op de muur of het plafond waardoor deze mooi egaal wordt en makkelijk te bewerken. Vaak wordt er gekozen om zelf te stucen. Dit kan maar stucen is een vak apart en kan je beter overlaten aan vakmannen als je alleen de basiskennis hebt. Wat betreft de prijs voor het stucen, dit is per klusser verschillend. Misschien kan je een mooie deal sluiten met een kennis van als je een niet al te breed budget hebt. Na het stucen kan je beginnen met verven. Door het stucen heb je een goede, egale onderlaag waardoor dit goed moet kunnen. Wil je het net en perfect, dan kun je ook dit beter overlaten aan een expert

De boel inrichten

Als het huis zelf er helemaal klaar voor is dan kun je het huis gaan inrichten. Dit is stiekem natuurlijk wel de leukste fasen van verhuizen. Bepaal voor jezelf welke ruimte en welke spullen je het belangrijkste vind en waar je veel aandacht aan wil besteden. Zo vinden sommige de slaapkamer en een kwalitatief goed bed er belangrijk terwijl ander liever een goede bank kopen. Maak voor jezelf een lijstje met belangrijkste spullen en onbelangrijkste spullen. Begin met het belangrijkste en ga zo het lijstje af. De dingen die onderaan staan hebben minder prioriteit en kunnen ook nog een andere keer. Waarschijnlijk heb je een budget waar je, je aan moet houden. Dit kan soms even passen en meten zijn. Is het huis eenmaal ingericht dan kunnen jullie beginnen met jullie nieuwe hoofdstuk.