Waarom zou je een private lease auto nemen?

Private lease is het nieuwe kopen. Want waarom zou je nog een auto kopen als je het ook kunt huren? Een auto is een luxeproduct, maar toch amper weg te denken uit de maatschappij. Waar ze zo’n 100 jaar geleden nog niet eens van het bestaan van een auto afwisten, heeft nu ieder huishouden gemiddeld 2 auto’s. Het is een duur en luxe product, maar ook daar is een oplossing voor gevonden.

Private lease als duur en luxe product

Een auto koop je niet zomaar. Tenzij je een barrel via marktplaats weet op te snorren, maar vaak zijn dat soort auto’s klaar voor de sloop. Misschien rijd je er nog een jaar in, dan is hij afgeschreven. Private lease kan de uitvinding zijn voor mensen die toch het luxeproduct willen gebruiken, maar geen geld hebben om een auto van de dealer naar buiten te pinnen.

Wat kost private lease?

Het ligt er een beetje aan wat je wil qua auto, maar voor een ‘normale’ gezinswagen ben je toch al snel €10.000 kwijt. Als je voor die 10k een mooie Hyundai i10 hebt gekocht, had je ‘m ook kunnen leasen voor zo’n €235 per maand. Dan heb je een prachtige private lease benzineauto met onder andere centrale deurvergrendeling. Er zijn natuurlijk ook nóg luxere edities, waarbij je opties hebt waaruit je kunt kiezen. Zoals getint glas, boordcomputer, airconditioning, stalen velgen, stoelverwarming, buitenspiegels met geïntegreerd knipperlicht, stootlijsten… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk.

Wat is het voordeel van private lease?

Het grote voordeel van een leaseauto ten opzichte van het kopen van een auto, is dat bij private lease alles inbegrepen zit. Van verzekering tot een bepaald aantal kilometers per jaar: de kosten blijven hetzelfde. Het enige wat je nog hoeft te doen is ‘m vullen met benzine. Dan ben je klaar om te gaan.