Radiator zelf aansluiten

Wanneer je huis gaat verbouwen of gaat verhuizen en je wilt nieuwe radiatoren hebben, kan je er het beste voor kiezen om deze te laten aansluiten door een loodgieter. Wanneer dit verkeerd gebeurt kunnen er natuurlijk een aantal dingen misgaan en dat wil je natuurlijk voorkomen. Lees in dit blog alles over wat er fout kan gaan bij het aansluiten van een radiator en waarom je dus beter een loodgieter kan bellen.

Waarom je radiatoren opnieuw aansluiten?

Wanneer je net verhuisd bent of aan het verbouwen bent, kan het zijn dat je je radiatoren opnieuw moet aansluiten. Het kan namelijk zo zijn dat je de oude radiatoren niet mooi vindt of dat je achter de radiatoren moet en ze er daarom af moeten. Het is dan belangrijk dat je ze er op een juiste manier afhaalt en ze ook weer op een goede manier aansluit, zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken.

Meest gemaakte fouten bij het aansluiten van een radiator

Wanneer mensen zelf een radiator gaan aansluiten zijn er altijd standaard fouten die gemaakt worden. Wanneer je dus een radiator gaat aansluiten en rekening houdt met deze fouten, kan jij ze in ieder geval niet meer maken.

Fout 1: Aan- en afvoer verkeerd om. Het is belangrijk dat je dit goed om doet want anders werkt de radiator niet naar behoren.

Fout 2: Een andere fout die veel gemaakt wordt bij het kopen van een radiator is dat er een radiator wordt gekozen met weinig vermogen. Vaak is de afmeting helemaal goed alleen is het vermogen veel te weinig voor de ruimte.

Fout 3: Een andere fout die veel gemaakt wordt bij het ophangen van de radiator is dat er boven en onder te weinig ruimte over is. Wanneer een radiator goed moet kunnen circuleren is het belangrijk dat je boven en onder de radiator genoeg ruimt over hebt.

Bel een loodgieter voor je radiator

Wanneer je er helemaal geen verstand van hebt kan je er het beste voor kiezen om de radiator aan te laten sluiten door een loodgieter. Zij weten precies waar ze mee bezig zijn en hoe ze dit moeten doen.