Wat zijn de voordelen van een short lease precies?

Het leasen van een auto kan tegenwoordig op tal van verschillende manieren gebeuren. Voor welke optie u precies kiest is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. U kunt namelijk in de praktijk kiezen voor een traditionele leasing, maar het is eveneens mogelijk om te kijken in de richting van een zogenaamde short lease. Dit laatste is in het bijzonder interessant voor mensen of bedrijven die regelmatig willen veranderen van auto. Zij willen immers niet gebonden zijn aan een langdurige overeenkomst waardoor een short lease de beste optie is. Bent u ook benieuwd naar welke voordelen er allemaal precies zijn verbonden aan het afsluiten van een short lease? U ontdekt ze hier op deze pagina!

1.) Een short lease heeft een korte contractduur

In tegenstelling tot een gewone leasingovereenkomst kenmerkt een short lease zich door een looptijd van tussen de twee maanden en twee jaar. Door het afsluiten van een kortlopend en flexibel shortlease contract is het dan ook mogelijk om wanneer u dat wenst terug te veranderen van auto. U hoeft hiervoor dus in tegenstelling tot bij een gewone leasingovereenkomst geen vier of vijf jaar meer te wachten. Bent u dus met andere woorden iemand die het fijn vindt om steeds met de meest recente auto's te rijden? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het afsluiten van een short lease u daar ongetwijfeld bij kan helpen!

2.) Zonder zorgen een nieuwe auto uitproberen

Door gebruik te maken van een short lease wordt het mogelijk om zonder probleem nieuwe auto's uit te proberen. Heel wat mensen hebben vele jaren gezworen bij hetzelfde merk of hetzelfde type auto, maar vinden dat het nu tijd is voor verandering. Wat echter wanneer die nieuwe auto plots toch tegen blijkt te vallen? In het geval van een gewone leasing zou dit betekenen dat u alsnog vele jaren vast zit aan de auto in kwestie. Dat geldt niet voor een short lease. Hierbij kunt u dus naar hartenlust bijvoorbeeld experimenteren met het rijden met een hybride of een elektrische auto. Een leasecontract van bijvoorbeeld drie of zes maanden maakt de overstap richting een ander voertuig op zeer eenvoudige wijze mogelijk.

3.) Een short lease is wel degelijk voordelig

Er wordt in de praktijk bijzonder vaak gesteld dat het afsluiten van een short lease overeenkomst eigenlijk op financieel vlak niet interessant is. Dat is echter niet juist. Er worden door heel wat verschillende bedrijven die short leases aanbieden immers regelmatig interessante acties gehouden. Door gebruik te maken van dergelijke acties zult u in de praktijk kunnen vaststellen dat een short lease zelfs voordeliger kan zijn in vergelijking met een traditionele leasingovereenkomst. Bovendien is er nog een extra voordeel verbonden aan het afsluiten van een short lease. Ook de financiële risico's waarmee u wordt geconfronteerd zijn immers beduidend minder ten opzichte van een gewone leasing.

Bovenstaande heeft alles te maken met het feit dat het vaak mogelijk is om een short lease contract wekelijks of zelfs dagelijks op te zeggen. Dit betekent dat het financiële risico aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. Kunt u op een zeker ogenblik niet meer voldoen aan de financiële verplichtingen van uw short lease? In dat geval zegt u de overeenkomst gewoon op waardoor deze kosten in een mum van tijd zullen komen te verdwijnen. Mooi meegenomen toch?!

Voor short lease kijk je op Vwpshortlease.nl.