Voor welk slot moet je kiezen?

Wanneer weet ik dat een slot veilig is en deze is voorzien van anti-inbraakbeveiliging? Is dit altijd het geval en zijn alle sloten hiervan voorzien? In dit blog lees je alles over anti-inbraakbeveiliging en hoe jij erachter kan komen of jouw sloten in je huis daar ook van zijn voorzien.

Wat is kerntrekbeveiliging?

Vaak wordt er ingebroken op een manier door te gaan kerntrekken. Dit wordt gedaan door inbrekers die een gehard stalen schroef in de cilinder van het slot draaien. Vervolgens wordt de gehele cilinder uit het slot getrokken en kan op deze manier makkelijk worden ingebroken.

Tegenwoordig zien we kerntrekbeveiliging erg veel voor komen. Wanneer er kerntrekbeveiliging op je sloten zit is je slot beschermd tegen het forceren, afbreken en uittrekken. Wanneer je bijvoorbeeld kerntrekbeveiliging hebt met 3 sterren kunnen deze sloten maximaal 1500kg aan kracht weerstaan.

Hoe herken je kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging is eigenlijk makkelijk te herkennen. Je kan het namelijk herkennen aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen dat op het slot zit. Dat blokje dient er dan ook voor dat inbrekers niet meer makkelijk bij de cilinder kunne komen. Dit zorgt er dus voor dat inbrekers de cilinder niet meer uit het slot kunnen trekken.

De sloten zijn er in verschillende soorten en bij voorkeur is het dan ook verstandig om te kiezen voor sloten met een SKG 2 sterren of 3 sterren. Het verschil tussen de verschillende sloten lees je hieronder.

Zonder SKG: Deze sloten zijn voornamelijk geschikt voor binnendeuren. Deze cilinders zijn namelijk gemakkelijk te openen en een inbreker zou deze dus gemakkelijk kunnen openbreken/

SKG 2 sterren: Deze sloten zijn erg veilig, maar zijn nog niet bestand tegen kerntrekken.

SKG 3 sterren: Deze sloten hebben een sterke brug en zijn dus erg geschikt om te monteren op voordeuren. Deze bieden bescherming tegen kerntrekken doordat er zeer veilige cilinder in het slot zitten.

Wanneer jij er dus voor wilt zorgen dat je huis goed beveiligd is, kan je er het beste voor kiezen om SKG 3 sterren sloten te nemen in je huis. Zo weet je zeker dat inbrekers niet gemakkelijk de deuren op kunnen maken.