Wat is een NLP Master Practitioner?

Veel mensen hebben tegenwoordig interesse in de principes van NLP. Deze interesse heeft ervoor gezorgd dat men er dan ook al snel aan denkt om een bepaalde opleiding of cursus te gaan volgen. De zogenaamde NLP Master Practitioner opleiding is er eigenlijk één die je tot in de puntjes aanleert wat nu precies de belangrijkste principes zijn van NLP en hoe je deze in de praktijk kan toepassen. Om er zeker van te zijn dat je over de hele lijn alle verschillende aspecten van NLP goed begrijpt is het in de praktijk wel zo dat het wordt aangeraden om eerst even de gewone NLP practitioner opleiding te gaan volgen. Heb je dat gedaan? Dan kan je met deze masteropleiding jouw kennis uiteraard in de praktijk nog aanzienlijk verder uitbreiden.

  1. Welke verschillende NLP cursussen bestaan er precies? 

We maken op de markt een onderscheid tussen twee verschillende NLP opleidingen. In eerste instantie is er de standaard NLP Practitioner opleiding. Voor deze opleiding geldt dat ze als het ware de inleiding vormt tot NLP. Ze richt zich hierbij dan ook in het bijzonder op de basisconcepten en technieken. Dit betekent concreet dat je hierbij kan rekenen op de volgende kennis: 

 

  • Vooronderstellingen; 

  • Representatiesystemen; 

  • VAKOG; 

  • Lichamelijk rapport; 

  • Het stellen van vragen; 

 

Het wordt voor iedereen die zich wenst te verdiepen in de aspecten en mogelijkheden van NLP sterk aangeraden om in eerste instantie deze opleiding te gaan volgen. Pas wanneer je deze cursus met succes hebt afgerond is het dan ook mogelijk om verder te gaan en te kijken in de richting van de master opleiding. Deze opleiding zorgt ervoor dat je pas echt alle kneepjes van NLP zal weten te benutten. Hierbij kan je dan ook denken aan de volgende zaken: 

 

  • Zesstapsherkadering; 

  • Special reframe; 

  • Modeling;

 

De bovenstaande verschillende onderdelen die toebehoren aan de NLP Master Practitioner maken het in ieder geval duidelijk dat een beetje voorkennis hebben zeker en vast de moeite waard is. Enkel en alleen op die manier zal je namelijk weten te voorkomen dat je op een bepaald ogenblik met de handen een beetje in het haar zal zitten. 

2. Waarom kiezen voor de NLP Master Practitioner? 

Heel wat mensen zijn op zoek naar een mogelijkheid om hun leven te verrijken. Ze worden keer op keer geconfronteerd met negatieve gedachten en situaties waar ze maar geen uitweg uit lijken te vinden. Net op dit vlak kan het volgen van een NLP Master Practitioner cursus een belangrijke meerwaarde betekenen. Door de mogelijkheden van neuro linguïstisch programmeren tot in de kleinste details te ontdekken zal je kunnen vaststellen dat je die negatieve gedachten en gevoelens relatief eenvoudig in iets positiefs kan gaan omzetten. 

 

Ben jij ook van plan om deze Master Practitioner opleiding te gaan volgen? Dan is het wel een aanrader om eerst even de standaard practitioner cursus te volgen. Enkel en alleen op die manier beschik je immers over een solide basis om je kennis met betrekking tot NLP op verder te bouwen. Uiteindelijk is het volgen van de beide opleidingen wel een absolute aanrader voor iedereen die zich wenst te bekwamen in alle aspecten die betrekking hebben tot NLP.

 

Interesse op deze opleidingen te volgen? Neem dan contact op met NLP Academie!