Ver van huis maar toch dichtbij. De leukste vakantiebestemmingen in de Benelux

Gedurende de coronacrisis gingen Nederlanders massaal in eigen land op vakantie. Een goede trend voor de lokale toeristenindustrie en het tegengaan van de uitstoot van broeikasgassen. De Benelux is een regio in Europa die bestaat uit België, Nederland en Luxemburg. Deze landen liggen dicht bij elkaar en bieden talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. In dit artikel geven we je enkele tips.

Van pittoresk Brugge tot groots Amsterdam

Een populaire optie voor een vakantie in de Benelux is een stedentrip. De steden in de Benelux zijn prachtig en bieden veel te zien en te doen. In België is Brugge een topbestemming, met haar kleurrijke grachten, historische gebouwen en lekkere chocolade. Brugge ligt dicht bij de kust en vanuit Brugge kan je makkelijk een dagje naar Knokke-Heist. Amsterdam is een andere populaire stad in de Benelux, met haar gezellige cafeetjes, musea en grachten. Amsterdam kan wel heel druk zijn in het hoogseizoen en in de weekenden. Zorg er dus voor dat je je reis goed plant. Luxemburg stad is ook een aanrader, met haar prachtige kastelen, parken en uitstekende restaurants. Vergeet niet je tank vol te gooien als je met de auto naar Luxemburg afreist.

Binnen drie uur op avontuur

Voor de meeste mensen is het grootste deel van de Benelux met de auto te bezoeken. Een reis van Groningen naar Luxemburg duurt een kleine zes uur. Aangezien de meeste mensen meer In het midden wonen is de gehele Benelux voor veel mensen binnen drie uur aan te rijden. Als je op zoek bent naar avontuur, biedt de Benelux talloze mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen, kajakken en paardrijden. Zeker de Ardennen In het zuiden van België en heel Luxemburg wordt overheerst door wil de natuur. Het platteland van de Benelux heeft immens veel te bieden. De landelijke gebieden van deze landen zijn prachtig, met uitgestrekte akkers, heuvels en bossen. Voor een vakantie aan het water kun je terecht aan de kust van Nederland of België. Deze kusten bieden uitstekende mogelijkheden voor zon, zee en strand, met prachtige zandstranden en gezellige badplaatsen. Kortom: De Benelux heeft een hoop te bieden voor allerlei soorten toeristen, van vakantie België tot kasteelovernachting in Luxemburg. Als je toch in Nederland wilt blijven kan je natuurlijk ook gewoon lekker een camping of Van der Valk Nederland boeken.