Rubberboot; Lekker toegankelijk watersporten

Er is niks fijner dan op een mooie zomerdag op één van de Nederlandse wateren te watersporten. Een toegankelijke manier hiervoor is met een rubberboot het water betreden. Over het algemeen is watersport een elite sport. Boten zijn duur in aankoop maar ook in onderhoud en stalling. Een rubberboot zorgt ervoor dat watersport geen ver van je bed show is. Daarom goed om te weten wat de mogelijkheden hierin zijn om zodoende in de zomer van 2018 op de mooie zomerdagen lekker op het water te bivakeren.

De voordelen van een rubberboot

Er zitten een aantal grote voordelen aan een rubberboot. De prijs is lekker laag. Voor een paar honderd euro koop je een leuke rubberboot waar je met zn tweeën in kan. Koop er een electrische motor bij en je bent voor onder de EUR 500,- klaar. Een prima manier om in ieder geval lekker op het water te bivakkeren. Zeker om bijvoorbeeld lekker te vissen. De kleinste uitvoering is ongeveer 2 en een halve meter. Vaak wordt dit formaat ook gebruikt voor bijboot bij een groter jacht. Heerlijk om je kinderen lekker mee te laten spelen als je met de boot op vakantie gaat en als je kinderen een zwemvest hebben. Als je met meerdere personen het water op wil dan zijn er uiteraard ook boten in een groter formaat. Zeker de rubberboot met een harde onderkant de zogenaamde RIB boot zijn er in behoorlijk grote formaten. De reddingsmaatschappij werk daar onder andere mee. Je kan daar met heel wat personen op. Bij een grotere rubberboot hoort ook een grotere motor. De grote wordt uitgedrukt in het aantal PK. Hoe meer PK een buitenboordmotor heeft hoe meer kracht en hoe groter je rubberboot kan zijn. Het zijn vaak benzine motoren op mengsmering. Vaak is er wel een pomp aan het water te vinden die de juiste brandstof heeft voor je buitenboordmotor.

Is een rubberboot stevig

Het rubbermateriaal is absoluut stevig. Het is van een speciaal materiaal gemaakt dat ook met een aanvaring met een scherper voorwerp niet lek zal gaan. Dus dit is absoluut geen belemmering om deze boot aan te schaffen. Als laatste is geen dure winterstalling nodig. De lucht eruit en in de meeste garages is dan voldoende ruimte om het pakketje in de winter op te bergen. Om vervolgens bij mooi weer deze in het voorjaar weer te voorschijn te trekken. Ik zou zeggen veel watersportplezier!