Een heftruck is een handig apparaat

In veel bedrijven wordt een heftruck dagelijks gebruikt. Een heftruck is namelijk hét ideale apparaat wanneer je pallets wilt verplaatsen, vrachtwagens wilt laden of lossen of strobalen van het land moet halen. Een heftruck valt onder het zware materieel, een apparaat waar je een (extra) rijbewijs voor dient te hebben. Want het bedienen van een heftruck is nog niet zo simpel als het lijkt. Heb je wat op de lepels staan? Dan zul je achteruit moeten rijden om te zien waar je gaat. En dat vergt best wat oefening!

Een heftruck aanschaffen is geen sinecure!

Je gaat bij het aanschaffen van zo'n apparaat echt niet over een nacht ijs, tenminste, als je de tijd hebt. Ben je in je bedrijf afhankelijk van zo'n ding en gaat deze stuk? Dan is het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk een vervangend exemplaar aan te schaffen. In beide gevallen moet je je bedenken of het echt noodzakelijk is dat je een nieuwe heftruck aanschaft of dat je toe kan met een goed gebruikt exemplaar. Een nieuwe lijkt misschien de beste optie, maar een occassion kan je veel geld besparen. Voor beide is dus wat te zeggen.

Bepaal jouw wensen en eisen

Niet ieder bedrijf heeft dezelfde wensen en eisen wanneer het gaat over het materiaal waarmee gewerkt moet worden. Heb jij een op- en overslagbedrijf met vooral hele zware pallets? Dan heb je een ander exemplaar nodig dan wanneer je vooral spullen, die wat minder zwaar zijn, van grote hoogtes in het magazijn moet halen. Het werk moet veilig gedaan worden en dus kun je maar beter die heftruck kiezen die daar perfect bij past. Ook is het van belang of je een heftruck voor binnen of juist voor buiten zoekt. Voor binnen kun je (meestal) prima uit de voeten met een elektrisch exemplaar, terwijl voor buiten een (wat zwaardere) dieselmotor meer geschikt is.

Kijk en informeer online

Wanneer je er helemaal uit bent aan welke eisen, wensen en budget je nieuwe heftruck moet voldoen, is het slim om online te gaan. Ga eens naar bovenstaande site en er gaat een wereld voor je open. Alle soorten en maten heftrucks zijn hier vertegenwoordigd, dus ook die met jouw specifieke wensen. Door hier een selectie te maken en eventueel offertes aan te vragen, heb je al snel duidelijkheid over een nieuwe heftruck. Doordat bij ieder exemplaar alle specificaties vermeld staan, kun je al snel een beslissing nemen en een afspraak maken voor een bezichtiging of aankoop.